Spakli'21 - Magyar Zene Háza

Az ÉVOSZ, Média Tagozatának a közreműködésével 2021-ben elindított SPAKLI’21 podcast ötödik száma elkészült.

A podcast témája a sokak számára érdeklődéssel kísért Magyar Zene Háza kivitelezése.

A beszélgetésben résztvevők:

Derczó István - a Weinberg'93 Kft. ügyvezető igazgatója
Sághi Attila – a Városliget Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese és
Szikszai Zoltán - a Magyar Építő Zrt. elnök-vezérigazgatója
 
A podcast az alábbi linkről elérhető számítógépről, illetve mobiltelefonról:  

https://soundcloud.com/spakli21/spakli-21-magyar-zenehaza

Spakli 21 - Magyar Zeneháza

Aktuális podcastünkben Sághi Attilával a beruházó Városliget Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettesével, Szikszai Zoltánnal a kivitelezést elvállaló Magyar Építő Zrt. vezérigazgatójával és Derczó István

soundcloud.com

Ahhoz, hogy autóban is kényelmesen hallgathassa a beszélgetéseket, javasoljuk, hogy töltse le az ingyenesen elérhető SoundCloud applikációt, mely az App Store, illetve a Google Play felületeken egyaránt megtalálható. Javasoljuk, hogy kövesse csatornánkat, így mindig értesítést kaphat az új adásokról.

Kellemes hallgatást kívánunk hozzá! 

 

 

Sajtóközlemény - Felmérés a COVID-19 építési piacra gyakorolt hatásáról

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) a GINOP 5.3.5-2018-00041 számú pályázat keretében egy munkaerőpiaci helyzetfelmérést készített, melyben rákérdezett az építési vállalkozásokra; hogyan összegzik a járvány hatását a piaci helyzetükre és mik a várakozásaik.

Az ágazati szereplők által alkotott kép meglehetősen sokféle, de több témában egy irányba húznak a vélemények.

Az építési piacot több mint egy éve befolyásoló járványügyi helyzet eredményeként fokozatosan növekszik a lánctartozásba kerülő összeg értéke. Romlott a megrendelők pénzügyi fizetési fegyelme, ami legjobban a kifizetési lánc végén pénzükre várakozó vállalkozókat sújtja...

Tovább...

Egy lakás - egy garázs szabály

Megjelent a Magyar Közlöny 65. számában az OTÉK módosítására vonatkozó 190/2021 (IV.21.) Kormányrendelet. Az ÉVOSZ, tagszervezetei kérésére szorgalmazta az OTÉK felülvizsgálatát, az egy lakás - egy garázs szabályozásra való visszatérést. A jogszabályi módosulás lényege, hogy a települések helyi építési szabályzata a négy, vagy attól több lakás építésénél kötelezően legfeljebb egy személygépkocsi elhelyezését írhatja elő.

Természetesen ez nem gátolja azt, hogy ha a megrendelő, az ingatlanfejlesztő ettől több személygépkocsi elhelyezését szeretné biztosítani, akkor azt meg is tehesse.

Bérmunkán alapuló szolgáltatás

A GL Profil Kft. több éves tapasztalattal rendelkezik a bérmunkán alapuló szolgáltatáson belül a termelési szolgáltatás keretében. Tevékenysége a gyártásban, termelésben felmerülő hullámzó létszámigények kielégítésére fókuszál. Kompetenciája a piaci kereslet és kínálat egymáshoz igazítása.

Tovább...

Spakli'21 - Tram-train

Az ÉVOSZ Média Tagozatának a közreműködésével 2021-ben elindított SPAKLI’21 podcast negyedik száma elkészült.

A podcast témája a sokak számára érdeklődéssel kísért Tram-train építése.

A beszélgetésben résztvevők:

Keszthelyi Tibor – a FŐMTERV Zrt. elnök-vezérigazgatója
Nyul Zoltán - a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese
Rácz Attila -  a STRABAG Vasútépítő Kft. ügyvezetője

A podcast az alábbi linkről elérhető számítógépről, illetve mobiltelefonról:  https://soundcloud.com/spakli21/spakli21-tram-train

Egyre közelebb van, hogy átadják Magyarország első tram-train vonalát, mely Szegedet Hódmezővásárhellyel fogja összekötni. A beruházás főszereplőivel beszélgettünk. Beruházói oldalról Nyul Zoltán Úr
soundcloud.com

Ahhoz, hogy autóban is kényelmesen hallgathassa a beszélgetéseket, javasoljuk, hogy töltse le az ingyenesen elérhető SoundCloud applikációt, mely az App Store, illetve a Google Play felületeken egyaránt megtalálható. Javasoljuk, hogy kövesse csatornánkat, így mindig értesítést kaphat az új adásokról.

Kellemes hallgatást kívánunk hozzá!